Photobucket

Saturday, September 8, 2007

Punggah memunggah di hari Sabtu

arini saje nak kemas2 bilik.. rase lame tak kemas2.. sekali terjumpa benda2 purbakala yg aku simpan agak terlalu lama jugaklah.. aku jumpe tag, fanzine2 lama.. seharian suntuk hari ini aku membaca zine2 purbakala yg rasanya dah takde lagi.. jadi ia hanya tinggal sebagai koleksi peribadi.. ah.. indahnya zaman ketika remaja.. aku rindu zaman itu :)

maka total barang2 purbakala ini ialah :

1. Tag gig Shizuka + The Hans = 20 tag
2. Fanzine + Newsletter = 52 naskah
3. Kaset + demo = lost count.. maybe dalam 300 keping ++
4. Cd = 135 keping
5. Flyers gig local+oversea = 378 keping(aku tak larat kire)

*untuk item2 diatas, no trade. rare collection dah nih.haha!


9 comments:

Anonymous said...

aku rasa aku nak jadi penulis zine la...

ouh? sebenarnya aku mmg pernah buat zine...

dan kamu, pernah potostet zine kat PD... pastu jatuh moto!

aku pun curik2 baca zine ko kat kedai potostet kat batu 4..

muahahahaa¬!!

:p

Elly Rocker said...

jahanam!! jgn membocor rahsia! ai.. aku bukan jatuh moto tapi aku langgar lori.. bukan lori langgar aku.. tgh2 sakit pun masih sempat mengambil zine yg dah dipotostet, terima kaseh drebar lori itu kerna membayar semua harga potostet zine dan belanja makan t.hari lagi. walaupun aku yg langgar lori dia. haha! susahnya menjadi editor miskin :(

Anonymous said...

ouh.. kamu telah makan rasuah! mmg ikan keli yang dimasak dikedai sebelah kedai potostet itu begitu menyelerakan..!

tetapi, kalau org lori itu membayar harga potostet, kenapa kau masih menjual zine RATU dengan harga mahal?

kamu mmg suka meng-rip-off demi membeli rokok...

ouh ya, bila nak belanja aku makan?

-pwokrwol

Elly Rocker said...

yg sebenarnya zine ratu itu byk di trade saja.. jual tak byk mana pun.. byk ku kasi trade.. bijakkan aku? wahahah!

Anonymous said...

trade? benarkah...? ari tu ko cite lain ngan aku...
baik ko ngaku, kalu tak.. aku pecahkan rahsia ko! muahahah!!

:p

pwokrwol

Sk8edge said...

Ada byk tak collection band2 Ipoh after tahun 1995? Aku tau ko tak nak trade..burnkan ke boleh? Aku bayar la...aku nak gak collect dan kaji band2 Iph selepas tahun tu sebab aku chow Kl after tahun tu...

Elly Rocker said...

ada jugalah.. tapi kebykannya bentuk kaset la bro.. zaman cd glamer di ipoh hanya pada tahun 2002 begitu.. baru ramai yg berani nak release cd.. sebelum tuh kebykan release self DIY tapes. nak meng *convert tuh yg agak bemasalah bg aku :)sebab aku dah takde kaset player.. dgr kaset pun pakai walkman je hahaha!

Sk8edge said...

ok no hal..hang dok mana? ada cd2 ke ...kaset aku leh convert ke player pc aku leh diret record terus..leh convert ke wav or mp3 file..

Elly Rocker said...

aku seperti biase.. sejak lahir hingga sekarang masih lagi tinggal di ipoh.. kau dok dimana? rumah aku atas sket dari jusco je