Photobucket

Monday, May 4, 2009

Perkara yg mengejutkan dari Linux Mint

"This is not the place to talk about this but I am deeply touched by what is happening over there. I feel disgust and guilt with us passively witnessing it and our money and weapons supporting it. I don’t want to use my name or this project to push my own ideas about this but I spend a lot of time working and giving away, sharing and receiving to and from a lot of people.

I hope for these people to be able to live decently in the future and for me not to have anything to do with the misery they’re in at the moment.

I promise not to talk about this anymore. I don’t want any money or help coming from people who support the actions of the Israeli government.

Thank you for your understanding. This is very important to me."

written by : CLEM

aku sangat2 terharu dengan tindakan mereka, linux mint nih satu distro besar dan mereka sanggup kehilangan user dari penyokong Israel dari melihat org2 Palestin dibunuh. betul2 buat aku nak support linux mint sepenuhnya selepas ini. korang bole baca beratus2 komen pasal post ini di sini : CLICK HERE


2 comments:

Muhammad Abdul Muhaimin said...

harap2 bukan propaganda untuk meraih support dari masyarakat anti-zionis mcm kita ni la kan..harap2 pakcik tu betul2 ikhlas:) aku dah usha aritu dia remove dah ekk..ada kat personal blog dia je skang..hmmm tak sempat baca komen2 orang smua..tattt ah!

Elly Rocker said...

aku tak pasti samada ia propaganda or not, tapi mamat nih kene hentam teruk gakla, ramai komen hentam die. tapi aku rase itu hak die, die yg create linux mint tuh, so die punya hak samada die nak duit dari org2 yg support israel or not, cuma die dah taknak duit dari org yg kejam mcm zionis tuh kot. apepun, aku suke die, pasal die berani :)