Photobucket

Saturday, February 14, 2009

Tido lagi time senja

razaisyam tipun aku cakap die nak buat spesial tribute gath untuk budak Empire, so aku kate go on la. petang tuh sorang2 muncul. pyan ngan isterinya ariya, art datang peluk aku terus, bini dia maini tgh dok cium2 pipi ngan ariya. dee plak dtg ngan along, fendi plak dtg terus pelok, tegolek aku jatuh kt lantai. kot ye pun rindu jgn le tolak aku sampai tegolek. wan ngan nora dtg sekali sama hawa. sempatla jugak aku tepuk2 blakang kawan aku sorang nih. memang dah lama sgt kitorg tak jumpe. ape yg si razaisyam tetibe nak buat gath tah. dari mana die tau pasal empire records pun aku taktau. die kate persahabatan kitorg klasik. ceh. mcm2 le ayat seorg director pendek nih. dari pintu tuh aku nampak boi ngan ijan dah sampai, mcmana aku tau diorg sampai? aku terdengar bunyi motor skuter tebuan (kitorg panggil motor mak lampir) boi tuh. memang semua org tau motor die kalau start, satu ipoh dengar. mcm tokey kedai moto cakap, "boi.. you punye motor sudah kuat!" yela tuh kuat. abah die kuat. tuh bunyi eksos yg kuat le tokeh. boi bole le hang kelentong. samar2 aku nampak empirean dari kl pun turun. zati, aliya, tam, dan beberapa yg muke aku kenai, tapi nama aku dah lupe. naik van nampak? wah. pasti kali nih gath nih sgt besh. tak sabarnye nak makan! hihih!

makan pun si razaisham sapot. apekehenye die nih? kepasal kes pelok aku kt gig arituh, die jatuh cinta ngan aku? ceit! gay punyer budak kecik pakai spek mata. yg kelakar tuh, siap ade banner gath kali nih. aku rase mcm BN memang bertanding je, siap ber banner2. tak kisahlah. janji arini aku dapat jumpe semua kawan2 aku! aku rindu gile ngan diorg! yang pompuan dok berkumpul mengkumpatz empireans yg lain. biaselah. diorg memang mcmtuh. aku mmg paham sgt. yg geng laki biasela, main daun terup. barula lelaki bile berjudi! eh, taklah. saje je. kami baik2. kami main music je. todi pun kami tak minum ok. lama tak buli wan. wan asyik kene kutuk je pasal die suke cakap silap. last2, semua org terjangkit cakap silap mcm die. damn you wan!! lama btol kitorg tak happy mcmnih. gelak mcm org gila. pastu cerite2 balik zaman2 wan ngan art tido kt tkk. sebabnye dah lewat. wan takleh nak balik umah. losernyer korang berdua nih.

lepas sesi bergambar, aku rase dah tak besh dah. awat nak balik awal sgt? aku rase mcm kejab je. aku suh diorg lepak jab, tapi diorg kate kene balik. tak boleh lama2 dah mcm dulu. takleh dah stay dari malam sampai tenghari pastu petang dtg balik lepak. dasat kan? org gila pun tido. art datang pelok aku. aku rase kuat sgt. pastu wan dtg plak pelok aku. aku taktau apesal, tetibe art nyanyi lagu Across The Night - Silverchair. dapatla jam sepam. rindu aku dengar sore art. mcm sore lelaki pondan. high pitch dari mula sampai abih. memang dasar ayam btoi.

PAP!!! aku terjaga, aku tgk dah gelap dah bilik aku. kt laptop aku dok terpasang lagu silverchair tuh. damn. tetibe aku rase sedih gila. tetibe je aku emo, aku tipun buah hati aku, nangis teresak2. buah hati aku tergamam taktau pasal pe. mesti die ingat aku kene rogol or kene cabul. biaselah, laki macho selalu kene goda. mestila die risau kan? yg sebenarnya aku rindu kt art ngan wan. damn. lama gila tak jumpa diorg. mule2 stress gak aku pikir pasal mimpi tuh, tapi pas dengar sore buah hati, aku ok terus. :) baru aku sedar, kitorg memang rapat gila dulu. bukan dgn art danwan je, kesemuanya yg di ipoh terutama. boleh kate tetiap hari keluar, buang masa kt pasar bulat. pow duit ariya nak jaming, minum sirap free kt ayong, tong2 duit makan nasik. art dah mcm ayah dah mase tuh. sebabnye die suke2 je melantik diri die jadi ketua. so terpakse jela terima. kang tak setuju die merajuk. tapi die memang ade kepimpinan menjadi seorg ketua pun. siyes. die memang layak pun melantik diri die sebagai ketua. Art, terima kaseh sebab dengar masalah aku dulu2, terima kaseh sebab pujuk aku mase aku taknak sambut besday aku kt SYJ super kinta. sian kt korang, dah siap beli kek semua, tetibe besday boy tak datang. dok enyorok kt stadium bdminton. mana tak terharu. tuhle 1st time kawan2 aku sambut besday aku. sedangkan aku ngan famili aku pun aku tak sambut. siap ade kek, hadiah pelbagai. terima kaseh sgt2! wan, terima kaseh sebab selalu teman aku kt studio, selalu tido kt umah aku, melalak lagu ugly kid joe pukul 7 pagi, masak hang nasik goreng (masin skit, sorila, aku terlebih bubuh, mamai) boi ngan ijan, walopun kroang dikira junior empirean, tapi korang the best! aku rindu umah flat, rindu tgk boi muncung2 mulut bile ade org tido kt kerusi panjang die, rindu tgk ijan basuh baju 2 minggu sekali sampai hitam keluar air tuh. gelinya aku. oh, dan tak lupe malam kite main baling2 spender kt bilik depan. tak sangka kan? byk gila rupenye spender kt dlm bilik tuh! hahaha! utk along, sori aku gune spenda hang buh kt gitar kapok. habih loose getah spenda hang. sori beb, bile tgh hyper, aku main bedal je spenda sape yg aku nampak. pendi pun sama, sori sebab tgh tido aku baling spenda kt muke hang, tapi ko tetap cool. tak pernah nak marah. aku baling spenda kt muke pun ko bgn senyum je, pastu siap join main baling2 spenda lagi. u rules!!!

dan pada semua, cerita di atas adalah mimpi aku senja tadi. tuhla, tido lagi time senja..

boi, aku tau hang suke sgt nyanyi lagu nih time kt flat dulu. lagu nih khas utk hang :) sila nangis sambil pelok abg lilin okeh?


13 comments:

haqitarun said...

so sweet. 1thing yg owg plg bangga dgn b, ialah frenship b dgn kwn2, yg b tetap syg dari dulu smpai sekarang.
:)
*i jadi no 2 pun takpelah macamni.
hehe :)

arieya said...

sedih tol baca..comot tol dedulu...

fara[the]bugbuster said...

relationship korang mmg klasik! aku salute!

eddie dewanaga said...

kenangan mengusik jiwa...

bro, empire records tu dari tajuk filem kan..? yg gua ingat pasal budak2 yg keja record store, ada liv tyler yg garing tu (garing mcm fara...!)

pasal boss diorang yg drumming dlm ofis, pasal budak rembat cd, pasal satu company besar try to take over empire records tu... mcm2 social madness la yg timbul...

apa2 pun, kawan2 yg bagus jadikan kita manusia yg bagus jugak!

Life In Mono said...

isk ko buat aku termenung beb..
member dah makin kurang, mane yang ader pon makin lame makin jauh..nak lepak time sambut hari raya yahudi...
rindu aku kat bebudak nih..kite strong dulu kan???

aku aser ader lagi satu lagu seswai utk entry nih.. Preaching The End Of The World - Chris Cornell

PertMuffin said...

demm!! air mata aku dah mengalir...
aiii...terharunya dengan mimpi kisah klasik utk masa depan ini...
tu baru empire rikot... belum masuk sketsa dari jemapoh ke mencestee..
"rileks la! takkan pasal radio buruk nih pun kita nak gadoh! radio sial!!"

baidewei....... aku tak puas hati kenapa gambau aku beraksi hina macam tu yg ko jadikan poster!! aaaaaaa!!! *lari sambil memakai mask kulit timun*

zatix said...

kenapa kau nak membuat cerita sebegini rupa? sapa yang mahu memujuk hatiku yang kesedihan ini,terharu sungguh dengan nukilan ini

maini said...

ai..jom gath!

lanterajiwa said...

HIMPUNAN GABUNGAN PENDIDIK & NGO - ESOK

Tarikh : 17 Februari 2009 (Selasa)

Masa : 9.00 pagi

Tempat : Berkumpul di pintu masuk Parlimen

Agenda : Penyerahan Memorandum kepada ahli Parlimen untuk membantah Pengajaran dan Pembelajaran Sains & Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI). Keterangan lanjut terdapat di blog Gerakan Mansuh PPSMI (GMP).

Semua dijemput hadir beramai-ramai.....

http://gerakanmansuhkanppsmi.blogspot.com/2009/02/ayuh-berhimpun-di-parlimen.html

Elly Rocker said...

haqitarun : jgn risau, u tetap no 1 dlm hati i tembam :p

arieya : mmg saje nak bg korang sedih pun

fara : irc punye persahabatan memang gila!

eddie : yup eddie, tuhle cite yg kitorg gila2 kan dulu, sampai terbawak jadi # dlm irc, sampai jadi komuniti, sampai ade buletin sendiri. hebat kan?

mono : uyo, lagu itu abg grunge lagi leleh, aku takleh letak lagu tuh. kang hang bercucuran airmata

pert : jemapoh? yg pegi umah leman manan naik kete sheikh tuh ke? :p ai.. kau nih saja lagi menambah penderitaan aku la bomoh!

zati : inilah hadiah utk majlis pertunangan kamu 22 hb nanti. cewah!

maini : apa lagi, sila beritahu laki kau aka ketua empire. aku mahu die yg arrangekan pertemuan.

lantera : sorry beb, aku tak sokong "anti-PPSMI" sebab aku dulu yg menghantar/mengarah utk program ppsmi dari fasa 2 sampai fasa 5. PPSMI BOLE BERJAYA KALAU CIKGU2 TAK GUNE BARANG2 TU KT UMAH DIORG. BARANG2 TUH SEMUA UTK ANAK MURID, BUKAK ANAK SENDIRI.sila ubah mentaliti cikgu2 sekolah yg suka buat barang sekolah mcm barang peribadi diorg.

undomesticwifey said...

mula mula mmg agak syahdu..tapi bila sampai part baling seluar dalam tu memang keji ok!!

Natasha said...

gile detail mimpi ang boleh ingat.... hahahaha...

semutaro said...

apasal aku tak wujud dalam mimpi ang...adakah aku nieh bukan kawan ang...uh...ish..ish..ish