Photobucket

Monday, February 9, 2009

Selamat Tinggal Windows XP dan Selamat Datang Dunia Open Source

Setelah percubaan aku yg pertama nak tukar pakai ubuntu terbantut kerana byk sgt coding yg aku kene taip, terima kaseh kepada saudara peyyan yg memberi solution terbaik utk dapat base ubuntu yg lebih MESRA. dia memperkenalkan aku dengan Linux Mint. dan ia betul2 memikat hatiku, jadi sebelum aku ke melaka sabtu tuh, aku dah install Linux Mint ini. dan setakat ini aku sgt2 puas hati. di atas ialah screenshot Linux Mint aku. nak tau ape yg besh? semua driver aku die dpt detect, dari bluetooth, card reader, wireless dan sebagainya. hanya dengan 1 Live CD je. Antivirus? ape tuh antivirus? haha! takyah pakai antivirus pun adik2 oi :) OPEN SOURCE IS THE LAW! (nyanyi mcm lagu Sodom - The Saw Is The Law)

3 comments:

eddie dewanaga said...

The Saw Is The Law!!!

"..Slazing scents taint with blood
Signed his path of death
Trace him to the place of fright
Searching for his daily bread
When midnight comes around
Be warned because he is out of sight

What carnal secrets does he hide
His ruthless rage will come
Buried deep inside his mind
The rites of the saw began

The saw is the law..!!"


*hahaha... pasukan pop rancak mcm lu pun layan Sodom eh..?? Better Off Dead adalah album Sodom yg cukup mendebarkan jiwa romantis ini.

fara[the]bugbuster said...

wah wahhhh menglinux la pulak... kalau ko terer linux nih boleh dapat la keje kat DHL yg aku idam idam kan tuh... :(

psstt... ajar aku linux weh... ni gila byk pakai coding nih!

Elly Rocker said...

eddie : aku main je pop, tapi basic aku metal. line up seme dah paham dah. hihhi!

fara : linux nih tak yah pakai coding pun.memang base die ubuntu, tapi dah takyah nak mcm org gile nak masuk coding2 panjang tuh. memang sgt besh!!