Photobucket

Monday, August 10, 2009

lama tak menulis kan?

adoi.. kenapa bila umur makin meningkat, mcm2 sakit dtg? pinggang lenguh2, tido lama pun sakit bdn, tak tido satu hari pun sakit bdn, makan cendoi pulut skit dah sakit bdn, bgn pagi2 sebab tikus masuk bilik, pastu kejar2 tikus, pijak perut tikus bg menggeletek terus sakit bdn, baru buat tarian kuda skit kt gig di sri iskandar dah penat (belum lagi aku buat tarian 'cabut rumput' mase as ashes fall main cover as i lay dying - forever, kompem aku balik jalan mcm jin tanah) maybe itu peringatan kot umur dah meningkat, so byk2 bertaubat, lebihkan pada agama, kurangkan hiburan dunia. tapi tuhla sikap manusia, bile susah baru nak ingat dekat Tuhan. bile dah stabil, duit byk skit, mule la jadi geng cemolot ngan setan. setan2 jugak, perut lapar plak. lupe nak ckp aku skang dah stop makan nasik malam2. boleh kata bukan nasik ja. ape yg dikunyah2 pun aku stop, kadang2 tuh aku temakan gak keropok. takpe kut. janji bukan nasik or yg berat2 mcm ayam kfc, ayam percik, daging rendang, ayam golek, ayam tesco, pucuk ubi masak lemak, pucuk betik ngan sambal tempoyak, pucuk dicita ulam mendatang, laksa buyung, ayam *bastard*, sup ekor, ikan jeket yg ada sambal kt dalam perut tu, ikan pari cicah air asam.. *dah lapar terus* babi btoi.

berkat *diet bodo* nih, berat aku dah turun agak mendadak jugak. so boleh la aku apply jadi gigolo. ala, dulu debab pun ramai yg jatuh dipangkuan i.. *mati la aku ngan tiqa nanti* bukan apa, aku berenti makan malam bukan nak kurus mcm pyan, die lagila, dahla kurus, pakai baju besar2, ingat leh jadi gemok ke pakai mcm dressap the cure? cit porah! mana tak tensen, jalan skit penat, naik tangga skit penat, *senggenut* tak penat plak. tuh yg aku heran. tapi syukurla, diet bodo nih dah nampak kesan yg positif, ha.. takyah nak nasihat suh aku bersenam la ape la, kunun2 nak tunjuk pandai la tuh. semua tuh gua buat jugak. ingat tak makan je bleh kurus ke? kiss my lutut la. takyah nak jadi doktor pakar lemak nak nasihat2. buat sendiri.

so apa encik elly buat bila die dah tak main music? wahh.. byk kelebihannya, sekarang nih byk masa die beri pada insan tersayang. sian dia. dekat 5 tahun sabo je ngan aktiviti music aku. tapi cik sayam, ingat tau.. abg you nih takleh stop music terus, die cuma kurangkan je. music tetap dihati. cewah :p music nih mcm semut api, bile kite simbah petrol or kencing kt sarang die, nanti semut tuh buat jugak kt tempat lain. gua tak kencing kt sarang serangga beb, gua baik, kencing pun mencangkung tau, rapat je kaki. sumpah, gua tak ajar pun cara2 mencuci nonok depan kamera.

saje nak merapu, aku taktau nak buat apa. lagipun lama tak menulis. nak tulih cita pasal depress, kang penuh box comment, tulih pasal politik, blog aku kene flag (pukimakla lu yg flag blog gua dulu, i hope yu dai wit yor party flag, skang gua nak kutuk parti lu pun takleh. bodo punye politik profanatica *sebenarnya nak ckp fanatik*) ha.. saje nak pesan, kawan2 ipoh, tak reti nak balik ipoh ke? korang nak kene pukui ngan abg long ke? aku hantar pyan je bg setel, bg die back kick mcm binatang yg kt cover cromok tu. baru korang tau. bwak2 balik la kejab. jumpe kawan2. nanti korang kawin ke, sakit ke, bapak korang menang moto ke, kawan2 jugak nak dtg melawat.

ah! babai.. JOM JOIN KITE? *mcm iklan penapis air*


si bini : dulu, khemah nihla umah kite kan bang?
si laki : emmm..

5 comments:

eddie dewanaga said...

hahaha... gua gelak mcm org biol beb tgk iklan penapis air tu... keras kematu abis.

Geng Metal said...

hehehe ... tu tanda-tandanya lu dah tua! kena banyak2 termenung ....

atiqa masam manis said...

ye baik.
paham..
kene besabar lg 40tahun la nih kn? kn kn??

*menjeling*

Edzuan said...
This comment has been removed by the author.
Edzuan said...

ehem.. lawo gambo .. wakakaka!