Photobucket

Tuesday, July 17, 2007

Minum2 Tribute To SYJ / Sofea



[download Sofea - Debu Hayalan] 1 July 2007.. bermulanya sebuah perjumpaan kawan2 lama yg meminati aliran rock. ketaksuban mereka2 ini kepada band lagenda SYJ/Sofea memang takleh nak di perkatakan lagi. walaupun sudah tua kesemuanya (terima kaseh kepada yg masih muda yg sudi dtg bersama2 kami dan terima kasih kepada azreen The Core System zine yg menganjurkan acara ini untuk Gath ahli2 Silverian..)tapi masih menpunyai masa untuk hadir.. aku dtg ke Sabar menanti dalam pukul 9 lebih itu pun selepas aku telipun ajis studio. nak tanye btol ke jadi or not.. mase dtg aku tgk ramai sgt yg menggunakan walkie talkie. aku ingat ini pasti tv3 dtg.. sebab aku tgk semcm je. ramai btol yg becakap menggunakan benda alah tuh. selepas masuk kedalam.. salam2 besama semua org.. picit2 bahu pak said, aku terus dok kt meja.. kawan2 aku sorang2 dtg.. arituh seronok sgt sebab member aku dari politeknik port dickson pun dtg.lama sgt tak jumpe die (kredit to dzuha dan tony. lame sgt tak jumpe tony. tima kasih sebab dtg!).. dalam dok lepak2 barulah aku tau yg bebudak pakai walkie talkie tuh adalah budak2 radio. rupernye ade hobi baru yg aku tak sedar.. iaitu berhubung menggunakan walkie talkie. memang menarik.. tapi apa yg lebih menarik ialah aku dapat berjumpa dgn editor2 zine yg seangkatan dgn aku dulu. itu yg sgt2 menarik. kami sama2 bergelumang dalam scene underground dgn menggunakan mesin taip dan cut n paste style. mereka2 ini ialah :

1.elly - R.O.T.U! zine / Idiot Colour Papers newsletter
2.pyan shizuka - I.P.O.H zine
3.dzuha - Sector TMPS zine
4.azreen hc - The Core System zine

jadi sambil gath rock, kami bukak gath editor fanzine sekali.. (bagi adik2 yg tak paham ape tuh zine.. ia adalah sejenis buku fotostat bersaiz A5 dan A4 selalunya yg didalamnya mengandungi interview band2 underground, review, dan cerita2 mengenai hal2 yg berkaitan dgn underground scene. dan ia dipanggil fanzine) hahah! memang besh sgt dpt jumpe editor2 lama nih.. byk bersembang pasal music2 yg kitorg layan dulu.. dan ia adalah satu yg sgt indah! aku teringin ia terjadi lagi sekali.. dan Al Fatihah untuk Allahyarham Eduat drummer SYJ merangkap anak kepada pak said.. Al Fatihah..


P/S : kredit to Azreen Core System untuk semua photo Gath ini. Thanks :)


dari kiri : pyan IPOH zine, Ustaz (geng radio), pak said (penaung SYJ), alang SYJ, man rani SYJ/Sofea. dan yg muke beso tuh ialah aku.. hihihihihi! aminnn...kan aku dah cakap.. byk gile geng radio nih..
yg pakai bj hijau tuh dzuha Sector TMPS zine.. die member aku mase dkt poli dulu. masa tuh di port dickson hanya ade 4 editor zine. iaitu aku, dzuha, jasrule H.I.T.R zine dan pak din skaters dari Sandwich zine.
Bart dari band rock Angel Heart pun ade dtg pada hari tuh.. die skang geng radio.. kami sama2 kenal masa bart bawak lori dahulu.. yg rambot kembang tuh awie.. die nih keje kt Central Market. dan byk memberi expose pada budak2 underground. Thanks Awie! sebelah aku tuhla si tony. lama gile tak jumpe die woo..

8 comments:

malammalam said...

arghh....
aku rindu zuha,
aku rindu tony,
aku rindu wan dpr,
aku rindu kamu la bonzer..

nanti kita jumpa la semua..
kita buat group hug politeknik sambil lompat2 macam team chelsea..

*nak nangis*

;/

malammalam said...

network zine? ni zine yang dia bagi free tu ke?

Elly Rocker said...

maaf! pembetulan pada azreen.. ia adalah the core system.. bukan network.. network ialah n/l yg percuma itu. aku dah konpius! tapi memang amat seronok jas.. seronok sgt dpt jumpe zuha dan tony :) kenangann yg sgt2 indah jasssssss!!

malammalam said...

aku mmg lama tul tak jumpa tony..
last jumpa masa aku datang ipoh dulu kala... dak tony dah kawin ke blom?

Elly Rocker said...

tak kawin lagi.. tapi mungkin die saja tidak mahu cakap die dah nak kawin.. ah.. tunggu saja! pasti aku beritahu mu! :)

PertMuffin said...

tony dah cakap kat aku, dia kawin nanti dia tempah kad kat aku..aku tak kesah...aku cas murah aje..harga kawan2..
well nyah, mak tak pernah berkira dengan u ols..!

Anonymous said...

TMPS = ?

Anonymous said...

TMPS?? tampon ker..miahahahaha...