Photobucket

Wednesday, June 6, 2007

2 Hari 1 Malam di Port Dickson Bersama Kawan


pada sabtu lepas kami bergerak ke tampin untuk ber rombongan bersama pengantin rock si wankatak.. gerak dari ipoh dalam pukul 6 mcmtuh.. memang lama sgt tidak holiday bersama kengkawan nih.. lebih2 ada khazizul gila.. pasti seronok ada budak jahat nih! wan yg cuba berlagak cool *cool hapa! 2 kali hampir terduduk atas riba huda kerna tersalah masuk pintu kereta!* akhirnya muka dia dah pucat2 bila sampai agak lewat di tampin.. dengan jamnya.. aduih.. nampaknya pasti ada masalah di PD kerna jam nampaknya lain mcm.. setelah mengambil gambar, makan, berkompang *dak wan muka mcm nak nangis saja bila kompang dipalu, nampak seperti tak jangka ada kompang.. ai.* dan membuat aksi tidak senonoh di majlis kahwin.. sebenarnya kami memang selalu buat aksi tak senonoh disemua majlis kahwin kawan2! dengan si kuzi yg mula buat lawak "saya menang pelampung.. ayuh kita ke PD.. terima kaseh power root!".. ai.. memang gila bila bawak kawan2 ipoh yg sememangnya gila.. setelah itu kami terus pergi ke PD dengan hati yg berdebar2 dan berkobar2.. aku memang nak sgt pegi PD kerna situlah tempat tanah tumpah darah belajarku di sana.. POLITEKNIK PORT DICKSON. amat lama aku tidak kesana.. sungguh menggamit memori bila sampai disana.. memang amat2! PD adalah tempat yg paling indah selepas ipoh.. yakni rumah kedua aku.. dapat tgk rumah lama aku, pg pantai tempat aku lepak dulu. tempat itu tersorok dan kami menggelarkan pantai poli. dekat dgn poli saja.. lagi satu tempat budak2 poli study.. *sebenarnya bukan tempat study, itu tempat beromen budak2 poli.. malam2 budak setiausaha mandi bogel dan berbikini disitu. memang enak mengintai budak2 setiausaha bogel* sampai disana semua tempat full.. kami mencari dari pukul 5 sampai pukul 8.. memang takde satu pun! akhirnya terpaksalah membuka kemah di PD..pada awalnya hendak ke teluk kemang.. tetapi semua cadangkan tidur di pantai PD dahulu, baru ke teluk kemang.. setelah semua tidur tidak nyenyak.. dengan aku terpaksa tidur di dalam kereta, akhirnya pagi menjelma dan aku lah yg bgn paling awal! pukul 6 sudah bangun jalan2 dipantai.. ai.. memang tak sabar nampaknya.. gelojoh btol! dalam pukul 8 setelah aku paksa2 bgn semua barulah kitorg ergerak ke teluk kemang.. ai.. indahnya.. lamanya tidak kesini.. hanya duduk sebentar saja isap rokok.. pastu terus aku pegi mandi.. walaupun aku tak suka mandi laut.. disebabkan hampir 7 tahun tidak ke PD, maka aku maik keputusan utk pegi mandi juga! nampaknya aku lagi over mandi dari mereka.. cik kuzi yg dari semalam dok meracau2 nak mandi, akhirnya dpt juga die mandi.. nampaknya dah menang pelampung! selepas mandi manda, kini dah tiba masa untuk pulang.. aku beli satu bj PD sama boxer spongebob sebagai kenangan dari sana.. ai.. sebelum beredar sempat juga melihat hotel SELAT. hotel yg selalu aku bergayut telepun seorang budak (u know who you are) yg kini dah jadi bini org dah.. :) PD memang tempat seronok bagi aku.. pasti akan kesana lagi.. dan kali ini pasti booking dahulu sebelum pegi! aku tidak mahu tidur di dalam kereta lagi!!!

5 comments:

malammalam said...

laporan yang menarik.. namun awak tidak menggunakan pentas sepenuhnya. spatutnya semasa bercerita mengenai kompang, awak patut tepuk2 manja perut sendiri agar ada efek sepertik kompang.. harap awak improve lagi minggu depan..

Elly Rocker said...

cih! aku bukan pemberita khayalan!

fara[the]bugbuster said...

tulahhh... book le hotel lenkali... takdela berkampong kat tepi laut... *psttt.. lenkali kalau nak pi lagi ajak le aku*

dekkai said...

ko bior betoi polis ada mandi bogel?hahaha.nk tgk gak..:(

Elly Rocker said...

takleh.. tuh pompuan yg bogel.. aku je leh tgk la dekna.. besh tau..

wahahahaaha!